Södertäljeloppet 24 augusti

Tidtagningssystem 

Vi använder oss av ett tidtagningssystem som levereras av RaceTimer.

Med hjälp av ett chip som sitter på nummerlappen registreras tiden. Fliken på nummerlappen (där chippet sitter) ska gå ut från kroppen

Chipet behöver INTE plockas bort efter målgång.

Parkering

Det är begränsat med parkeringsplatser i Södertälje centrum, följ skyltar och regler men ta gärna buss ner på stan.

Nummerlappsutdelning och efteranmälan

På Stora Torget hämtar du ut din nummerlapp och hämtar ut din T-shirt. Det går också bra att efteranmäla sig på plats, vi tar kort och Swish. Efteranmälan på nätet går bra fram t o m onsdag 23/8.

Värdesaksinlämning

Du kan lämna in värdesaker vid värdesaksinlämningen på plats, du hämtar sedan ut det mot uppvisande av nummerlapp.

Ombyte och dusch

Enklast är det att komma ombytt direkt, vädret ser ut att bli bra. Men Täljehallens omklädningsrum finns öppna för omklädning och dusch, det tar ca 10 minuter att gå dit. Täljehallen, Erik Dahlbergs väg 12.

Toaletter

Toaletter av Baja-Majamodell finns på Stora Torget. Gå gärna dit i tid då det ofta blir kö precis före start.

Banlängd

Södertäljeloppet är 5 eller 10 km. På Storgatan (Gågatan) håller 10 km-löparna till vänster och 5-km-löparna till höger efter 5 km så varvar 10 km-löparna och fortsätter ut på ett andra varv.

Banan är till största del asfalt och gatsten med en liten del grus också. Använd trottoar och cykelväg i största möjliga mån.

Vätskestation

Det finns en vätskestation vid Gästhamnen efter ca 2,5 km samt vid mål/varvning. Där serveras vatten och Umara Sportdryck. Drick gärna på vägen vid varmt väder!

Tänk till innan du startar!

Använd sunt förnuft och ställ inte upp om du av någon anledning inte känner dig fullt frisk! Är det en varm dag drick mycket vätska! 

Snabba löpare kontra långsamma löpare

Ni som vill springa fort tar plats längre fram i starten. Ni som vill ta det lugnare startar längre bak. Ni som tar det lugnt håller sedan lite till höger så kan man “köra om” till vänster.

Uppvärmning

Actic och Friskis & Svettis står för uppvärmningen före loppet och drar igång ca 17:40. 

Starten

Starten sker på Stora Torget, ta det lugnt i starten, det är många löpare som startar samtidigt – vis hänsyn så går det utmärkt.

Resultat och info om Södertäljeloppet

Resultat publiceras löpande på www.sodertaljeloppet.se och du kan läsa allt om loppet på hemsidan och på lt.se

Försäkring

Deltagare ansvarar för ert försäkringsskydd vid t ex olycka, vi rekommenderar annars Folksams motionsloppsförsäkring som innehåller både ett skydd för olycksfall och startavgifter vid skada.

Målet

Tiden tas automatiskt då löparen passerar mållinjen.

Plaketter och fina priser

Alla som fullföljer loppet erhåller den för varje år särskilt skapade medaljen för Södertäljeloppet.

De tre främsta i varje klass får särskilda hederspriser, dock INTE i Gåingklassen. Utöver detta lottas det också ut priser på nummerlappen kl 19:;00 på scenen.

Om vi alla visar hänsyn under loppet kommer det bli en rolig upplevelse som blir en tradition i många år framöver! Lycka till!

Södertälje IF, Södertälje SK, Södertälje BBK