Södertäljeloppet 24 augusti

Södertäljeloppet arrangeras av tre anrika Södertäljeföreningar med Södertälje i namnet. I sammanlagt 289 år har föreningarna varit en del av Södertäljesidrottsliv och är fortfarande aktiva föreningar med elitverksamhet och barn- och ungdomsverksamhet. Många Södertäljebor har följt föreningarnas lag och idrottare i medvind och motvind och bland meriterna finns OS-medaljer, VM-medaljer, EM-medaljer och förstås en massa SM-medaljer.

Södertälje är den förenande faktorn – vi älskar Södertälje och är stolta över att ha varit en del av Södertäljeidrotten under så många år. Södertäljeloppet är ett sätt att ge tillbaka men också ge en möjlighet till att ge en grundplåt också för framtida idrottsliga framgångar.

Läs mer om våra föreningar:

Södertälje Sportklubb (bildades 1902)

Södertälje Idrottsförening (bildades 1907)

Södertälje Basketbollklubb (bildades 1968)